Välj Rätt Maskin

Jag får ofta mail med en fråga att jag ska göra en guide om marknadens brodyrmaskiner, för det första är det väldigt lätt att man inte vet alla maskiner och kanske rekommenderar något felaktigt , men jag ska försöka göra en liten inköps hjälp


Allt beror på vad man behöver för maskin för att fylla sina behov, men först ska vi lista de olika typerna av maskiner på marknaden.


Ren brodyrmaskin

det är en maskin som bara gör en enda uppgift den broderar det finns små maskiner som endast kan brodera 10*10 cm upp till jättestora multinålars maskin.


Flatbädds maskin

Denna maskin har brodyrhoops fästet till vänster, som en tvärribba, dessa maskiner kan inte friärms brodera.

Friarms maskin

Dessa maskiner har sina brodyrhoops fästen till höger om maskinen oftast med en utfällbar styrarm, dessa maskiner kan man ta bort tillbehörslådan och utnyttja maskins friarm även vid broderingen.

Kombimaskin

Maskiner som är kombinerade sy och brodyrmaskiner.

Industrimaskin

Dessa maskiner har 4 till 24 nålar och har en smal fristående arm och fästen för brodyrhoopen på vardera sida om nålarna i upphängningsarmar.

 

BEHOVET STYR:

Företagaren:
Har du tänkt ha en hobbyfirma som broderar eller ett större brodyrföretag, även om du startar i liten firma så är en industrimaskin av något slag att föredra, allt blir snabbare att brodera , men maskinen är oxå formgiven att brodera färdigsydda plagg, större och tyngre alster är lättare att hantera i en industrimaskin. det finns flera olika typer av industrimaskiner i olika prisklasser och utförande för att passa det individuella företaget.

Syr och broderar mycket:
Att köpa en kombinerad maskin endast kan vara knepigt och stjäla mycket tid, att brodera kan ta flera timmar och är man då sysslolös under tiden kan det bli något omständigt, så rekommenderar jag att skaffa en extra maskin för att sy samtidigt.

Brodera mest på färdiga kläder:
Om man inte syr så mycket egna kläder utan mest på färdigköpta plagg, så underlättar en maskin med friarm, enormt mycket, flatbäddsmaskinen kan ibland behöva att man sprättar och syr i hop sömmarna igen för att kunna dekorera ett plagg. lär man sig reverse hooping, så kan man använda hela hoopens bredd för att brodera tex jackärmar och byxben. en friarms-maskin är ofta mer till nytta än de största hooparna .

Syr en massa egna kläder som ska broderas:
För dej som klipper ut tyger och broderar innan ihopsömnad , spelar det ingen större roll om du väljer flatbädd, eller friarms maskin.

Heminredaren:
Till dej som broderar mestadels i hemmet kanske en riktigt stor o generös hoop är mest lockande och i dessa fall kan en flatsbädds-maskin underlätta med att få plats med stora tygsjok.

Hästägaren:
Det viktigaste är att välja en maskin där man får plats med stora tyger som täcken o schabrak, kolla att utrymme mellan nålen och maskinens kropp är generöst, annars blir det svårt att göra bra hästsaker. det kan oxå vara svårt med mindre maskiner där man ev måste vända hoopen för att brodera en större yta, kan bli svårt om tunga täcken drar sig.

Prova och testaren:
Hur vet man egentligen om man kommer tycka att det är sådär enormt roligt att brodera , och maskinerna är ofta dyra, många symaskinshandlare ger dej upp till ett år att byta upp din maskin till något större, så det kan vara en god ide att starta med en mindre eller enklare maskin, för o känna efter.

Lite av varje:
Är du en mångsysslare som gillar att både sy, quilta och brodera men kanske inte på samma dag, då är en kombimaskin det perfekta valet, en sådan maskin känns som den har obegränsade möjligheter att ge dej en upplevelse i hobbyrummet.

Att välja rätt typ av maskin är för mej mycket viktigare än vilken märke eller modell maskinen har. många symaskinshandlare för flera märken och då har du ju chansen att få prova vilken maskin som passar din person, ditt sätt att vara och din plånbok