Bilder

Här kommer Pulvertroll att utöka med Detaljerade Bilder för praktiska TIPS, om brodyr och allt omkring.

 

Båda brodyren bredvid varandra, maskinen intällningar är densamma, även brodyret.
skillnaden vi ser i utseende och kvalitet handlar om hooping
körsbäret till vänster har tappat formen, blivit större och stygnen är glesare, tråden har öglat sig
På flera ställen ser man den svarta fleecen skymta mella det gröna och det röda.

Hoopingen i detta hörn avslöjar att backingen är spänd över hela ytan. vid korrekt hooping ska tyg och backing följsamt komma in under skruven,
Då har backingen inte dragit sig när man skruvat ihop hoopen.

 

En korrekt hooping är slät över hela ytan. När man gör en recess, så kommer tyget närmare stygnplåten och tillåter brodyrmaskinen att göra tätare och snyggare stygn.

 

Vid korrekt hooping ska vi inte kunna få tag på tyget med nagla, pincett eller liknande, tyget ska ligga flat mot backingen hela tiden.
Detta är det bästa för att undvika att brodyret orsakar bubblor i tyget.

 

Här ser vi inkorrekt hooping, trots att vi gjort en recess så har vi även haft hoopskruven för generöst öppnad och när vi skruvade till skruven har backing och tyg förlorat sin släthet. Är du osäker på din hooping, så titta alltid på din skruv. Känns det som om det är mer backing i det hörnet så kommer hoopingen tillåta en viss rörelse i backing och tyg.

 

Här har vi inte lyckats få tyg och backing helt släta, vilket pincettgreppet avslöjar.
Resultatet av detta kan bli att brodyret orsakar bubblighet i tyget eller att tyget drar sig.

 

Att göra en "snöplog" i hoopen kan hjälpa dig att undvika att förstöra tygets släthet efter broderandet. Om tyget bubblar sig framför din nagel, betyder det att tyget behöver hoopas om för att bli slätt.

Att hoopa rutigt tyg kräver omsorg och att man inte efterdrar tyget i hoopen. Om vi tex broderar ett namn på det här tyget, så kommer bokstäverna endast vara raka om tygets rutor är raka. 

Använd gärna en linjal för att kolla linjerna i tyget.

 

På den här bilden har vi spänt tyget genom att efterdra det för att få det slätt i hoopen, när vi sedan broderar ordet Troll på det så kommer det, när vi tar ut det ur hoopen, gå bäck i bölja.

Öva gärna din hoopningsteknik på just rutiga tyger. När du kan hoopa rutigt tyg utan att linjerna rubbas, så har du lärt dig hoopning utan att du ändrar tygets trådriktning.