Den Nya Brodyrmaskinen

 

Den nya brodyrmaskinen!

Grattis har du blivit med brodyrmaskin eller ska du köpa en!

Oavsett om du köpt din maskin ny av en handlare eller begagnad, så fastän du nu bara brinner över att sätta igång så skulle jag vilja ge dej lite tips.

 

Ibland står en helt splitterny maskin länge i sin kartong och om du köper en begagnad så vet man inte riktigt när den oljades sist, olja är ganska flyktigt o kan försvinna från dem delar den bör smörja, så innan du startar OLJA din maskin.

Tyvärr kan jag inte alla brodyrmaskiner och vart dem ska oljas , så börja med att titta i din instruktions bok, där finns hur du ska olja och i vilka intervaller du bör olja din maskin, om det inte står så olja typ varannan vecka vid normalt slitage , broderar du mycket varje vecka.

Var noga med att köpa rätt olja, jag har själv köpt fel olja o gått på att det står symaskins olja, jag har numera lärt mej skillnaden mellan oljorna! HANSELINE heter det märket en enormt duktig service tekniker rekommenderar. den kan man köpa hos många handlare samt hos jonic!!

Alla märken har olika service inställningar och hur man går tillväga. läs din manual noga och i början ha den nära maskinen för att kolla på det ena o det andra. utgå ALLTID ifrån grundinställningen på din maskin som den rekommenderar dej, är du sedan inte nöjd pga dina trådval så kan du ställa om maskinen, men jag föreslår att du lär känna maskinen lite först.

 

Det kanske låter löjligt när jag skriver att du ska kolla i manualen, men ofta när jag frågar tillbaka på någons brodyrproblem o frågar vad dennes manual hänvisar till får jag till svar jag vet inte jag har inte tittat.  tyvärr kan jag faktiskt tycka att många manualer är verkligen dåliga , jag fattar oftast inte hälften av vad som står i dem. utan jag får försöka mej fram ändå, men en viss fingervisning får man ju. men helt klart borde maskintillverkarna satsa på bättre handböcker, men ändock läs den!

 

MATERIAL!

Ofta får man med små kom i gång paket med backing, tråd o nålar, tyvärr hinner man inte göra så mycket på dessa utan beställ hem material på en gång , det tar slut fortare än du tror, och som nybörjare rekomenderar jag dej att börja din bana med att ta dubbelt med bacin på allt du gör för att få bättre brodyrer med mer lyckat resultat, samt att klipp inte för snålt, det blir mycket svårare då.

 

Jag förstår att det kliar i fingrarna på att ge dig i kast med handdukar, tröjor mm, men jag skulle vilja föreslå dej att öva på bitar som inte gör något om de blir lite sämre resultat.. när du känner dej nöjd med dessa då är det dags att frossa i material

 

Lycka till med din maskin och glöm inte att skydda den från damm täck över den när den inte används

//Pulvertroll